Végh Autóház Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Elindítja Uniqway autómegosztó-platformját a ŠKODA AUTO
2018.07.10.
Újdonság a ŠKODA-ról

Elindítja Uniqway autómegosztó-platformját a ŠKODA AUTO

A ŠKODA AUTO és a ŠKODA AUTO DigiLab jóvoltából elindulhat az Európa-szerte egyedülálló Uniqway autómegosztó (carsharing) platform.

Autómegosztás

Különlegessége, hogy a szolgáltatás kifejlesztésében három prágai egyetem hallgatói is részt vettek. A cseh autógyártó 15 ŠKODA FABIA STYLE rendelkezésre bocsátásával járul hozzá a projekt megvalósulásához. A tesztidőszak júliusban, Prágában veszi kezdetét.

A ŠKODA AUTO következetesen támogatja a fiatal tehetségeket, a legkülönbözőbb szakterületeken kínálva munkalehetőséget számukra. Ennek szellemében a vállalat számos felsőoktatási intézménnyel működik együtt Csehországban. A Uniqway formájában új szintre léphetett a gazdag hagyományokra visszatekintő Mladá Boleslav-i márka és három prágai egyetem együttműködése, első ízben teszi ugyanis lehetővé egy autógyártó egyetemi hallgatók által kifejlesztett mobilitási szolgáltatás megvalósulását. Az alapötlet: színvonalas mobilitás, a szűk költségvetés és a saját autó hiánya ellenére is. A projektet a ŠKODA AUTO és a ŠKODA AUTO DigiLab finanszírozza, emellett szakmai támogatókkal is segítette a hallgatók munkáját. A mobiltelefonos alkalmazást a tanulók fejlesztették ki, akárcsak a grafikai dizájnt, de marketingtevékenységet is szerveztek és a megfelelő gépkocsikat is ők választották ki.

Amennyiben a gyakorlati teszt is sikeresen zárul és a résztvevő 300 diák visszajelzései kedvezőek, a három prágai egyetem minden hallgatójának rendelkezésére állhat a szolgáltatás, a jövőben pedig további érdeklődő felsőoktatási intézményeknek is felkínálják.

Amint Luboš Vlček, a ŠKODA AUTO Csehország vezetője kiemelte: "Az ötlet kezdetben a ŠKODA AUTO és három prágai egyetem rektora közötti eszmecserék során merült fel. Célzott szolgáltatásokként tekintünk a jövő mobilitására, az autómegosztó-platformmal pedig az egyetemi közösségeket szeretnénk segíteni, lehetővé téve, hogy mindenkor megfelelő mobilitási kínálat álljon rendelkezésükre. A Shared Economy korántsem csupán a fiatal generáció számára jelent jóval többet puszta trendnél."

Jarmila Plachá, a ŠKODA AUTO DigiLab vezetője így egészítette ki: "Az operatív vezetésért időközben már a ŠKODA AUTO DigiLab és a hallgatók csapata felel. Igyekszünk mindazon képességekkel felruházni a tanulókat, amelyek a mobilitási projektek sikeres megvalósításához szükségesek. A digitális ötletműhelyünk rendelkezésére álló know-how segítségével hosszú távon is megalapozhatjuk termékünket a piacon."

A Uniqway szolgáltatás számára a hallgatók a ŠKODA AUTO Csehország és a ŠKODA AUTO DigiLab szakembereivel közösen weboldalt és mobiltelefonos alkalmazást is készítettek. Az ISIC diákigazolvánnyal díjmentes regisztrációt követően az autók az alkalmazás segítségével kereshetők, illetve foglalhatók. A 15 vadonatúj ŠKODA FABIA STYLE mindegyikében speciális Uniqway-gomb jelzi színkóddal, hogy az autó épp potenciális parkolási zónában vagy a jármű visszaadására megfelelő helyen tartózkodik.

A ŠKODA AUTO DigiLab a jövő mobilitásának megoldásait és technikáit fejleszti
"Stratégia 2025" programja keretében a ŠKODA a vállalat jövőbeni fejlődése egyik pilléreként határozta meg a digitális mobilitási szolgáltatások fejlesztését. A prágai ŠKODA AUTO DigiLab egyebek mellett a cseh autógyártó innovációs erejét és digitális fejlesztési potenciálját hivatott erősíteni. A digitális mobilitási szolgáltatások kifejlesztése és megvalósítása az ötletműhely fő tevékenységei közé tartozik, amely az információs technológia területének rendkívül gyorsan reagáló start-up cégeihez hasonlóan működve új üzleti modelleket, megoldásokat és termékeket kutat, illetve fejleszt. A ŠKODA AUTO DigiLab jelenleg több mint negyven konkrét projekten dolgozik.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.