Végh Autóház Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Megkezdődött az új városi SUV, a ŠKODA KAMIQ gyártása
2019.07.23.
Újdonság a ŠKODA-ról

Megkezdődött az új városi SUV, a ŠKODA KAMIQ gyártása

A ŠKODA székhelyén, Mladá Boleslavban működő üzemben legördült a szerelőszalagról az első ŠKODA KAMIQ.

Skoda Kamiq gyártás

A kompakt városi SUV alulról teszi teljessé a ŠKODA palettáját a SUV-modellek piaci szegmensében. A KAMIQ a KODIAQ és a KAROQ mellett a ŠKODA immár harmadik SUV-modellje az európai piacok számára, és a SUV-modellek előnyeit - mint a nagyobb szabad hasmagasság és a magasabb üléspozíció - a kompakt modellek mozgékonyságával ötvözi.

A ŠKODA székhelyén, Mladá Boleslavban működő üzemben megkezdődött az új városi SUV, a ŠKODA KAMIQ sorozatgyártása. A ŠKODA modellpalettájának legújabb tagja mellett az OCTAVIA, a FABIA, a SCALA és a KAROQ sorozat tagjai is készülnek itt.

Dr. Michael Oeljeklaus, a ŠKODA AUTO igazgatótanácsának a termelés és a logisztika területeiért felelős tagja hangsúlyozta: "Egy új ŠKODA gyártáskezdete minden alkalommal különleges esemény számunkra. Az elmúlt hónapok során minden feltételt biztosítottunk a termelés és a logisztika területein annak érdekében, hogy a KAMIQ sikeresen jelenhessen meg a városi SUV-modellek piaci szegmensében és meggyőződésünk, hogy - a ŠKODA modelljeire jellemző módon - magas minőségi színvonalával és számos praktikus megoldásával a KAMIQ is ügyfeleink megelégedésére szolgál majd."

KAMIQ sorozata gyártásába a ŠKODA mintegy 100 millió eurót invesztált Mladá Boleslavban. A gyártósort az MQB27 padlóvázra adaptálták, új présszerszámok készültek, a fényező- és a karosszériaüzemben, illetve a végszereldében pedig az alapvető változások mellett - például az új, két részre osztott LED-fényszórók szerelését is lehetővé téve - különböző részletmódosításokat is eszközöltek. Naponta 400 új KAMIQ készülhet Mladá Boleslavban.

Az új ŠKODA KAMIQ a Volkswagen-csoport modulrendszerű keresztmotoros platformjának műszaki alapjaira épül, és modern infotainment-, illetve vezetői segédrendszerekkel, érzelmekben gazdag dizájnnal és számos "Simply Clever" megoldással bizonyul meggyőzőnek. Bőséges térkínálata a családok és az életstílus-központú ügyfelek számára egyaránt tökéletes kísérővé avatja.

4241 milliméteres hosszúságával a KAMIQ minden utasa és csomagjaik számára bőséges térkínálattal szolgál. Korszerű vezetői segédrendszereinek, hatékony és takarékos motorjainak, illetve a legkorszerűbb hálózatba kapcsolhatósági megoldásainak köszönhetően tökéletesen megfelel a fiatal nagyvárosi vásárlói célcsoport igényeinek. A ŠKODA a hajtásrendszer tekintetében is kielégíti e járműszegmens vásárlóinak igényeit, és kizárólag elsőkerék-hajtással kínálja új városi SUV-modelljét.

További információ az új ŠKODA KAMIQ modellről a ŠKODA Storyboard oldalán található.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.