Végh Autóház Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Új kiszállítási és árbevételi rekordot állított fel a ŠKODA AUTO
2018.11.12.
Újdonság a ŠKODA-ról

Új kiszállítási és árbevételi rekordot állított fel a ŠKODA AUTO

Új kiszállítási és árbevételi rekordot állított fel a ŠKODA AUTO 2018 első három negyedéve során.

Skoda rekord

Továbbra is növekedési pályán halad a ŠKODA AUTO. Az autógyártó idénjanuártól szeptember végéig új rekordként világszerte 939 100 gépkocsijátszállította ki ügyfeleinek, 7,8 százalékos növekedést érve el az előző év azonosidőszakához viszonyítva. 2,1 százalékkal nagyobb, 12,6 milliárd euró forgalmával a ŠKODA AUTO szintén története eddigi legjobbját produkálta. Első három negyedévi 1,1milliárd euró működési eredménye továbbra is magas szintet képvisel, amelyre az újmodellek és az elektromos mobilitás jelentős pénzügyi ráfordításai, illetve amegemelkedett személyügyi költségek fejtettek ki negatív hatást.

 A cseh gyártó forgalma 2018 első kilenc hónapja alatt 2,1százalékkal 12,6 milliárd euróra (2017. január - szeptember: 12,3 milliárd euró)emelkedett az előző év azonos időszakához képest, miközben a ŠKODA AUTO működésieredménye 10,2 százalékkal 1,1 milliárd euróra (2017. január - szeptember: 1,2milliárd euró) csökkent. A forgalomarányos nyereségarány 2018 szeptember végével8,6 százalékot tett ki (2017. január - szeptember: 9,8 százalék).

Amint Klaus-Dieter Schürmann, a ŠKODA AUTO igazgatótanácsának a pénzügy területéértfelelős tagja hangsúlyozta: "A ŠKODA AUTO sikeres és hosszú távon is nyereségesenműködő vállalat. A legfontosabb tényezők e tekintetben aktív ár- és értékesítési,valamint következetes költségmenedzsmentünk. A szigorúbb kipufogógáz- ésszén-dioxid-kibocsátási előírások a teljes autóipart nagy kihívás elé állítják. Azúj termékek és az elektromos mobilitás, valamint a jövő megfelelő technikáinakszükséges ráfordításai éppúgy megjelennek az aktuális eredményekben, mint adevizaárfolyamok alakulásának negatív hatásai és az idén áprilisban hatályba lépettúj bérmegállapodás következtében megnövekedett személyügyi költségek. E negatívhatások ellensúlyozására a ŠKODA már 2018 első félévében kiegészítő eredményjavítóprogramot indított."

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.