Végh Autóház Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Egymillió fa: a ŠKODA AUTO mérföldkőhöz érkezett
2021.11.09.
Újdonság a ŠKODA-ról

Egymillió fa: a ŠKODA AUTO mérföldkőhöz érkezett

A 2007-ben indult "Egy autó, egy fa" elnevezésű vállalati társadalmi felelősségvállalási program keretében a ŠKODA AUTO elültette az egymilliomodik fát Mladá Boleslavban.

Faültetés

Minden Csehországban kiszállított jármű után az autógyártó egy facsemetét ültet. A fenntarthatóság és környezetvédelem elkötelezettjeként a vállalat számos más projektet is indított nemzetközi gyártási helyszínein.

Maren Gräf, a ŠKODA AUTO igazgatótanácsának a humán erőforrás területért felelős tagja részletezte a programot: "Minden, a Cseh Köztársaságban átadott jármű után egy fát ültetünk, ezzel is aktívan támogatva az erdősítést. Vállalati társadalmi felelősségvállalási kezdeményezésünk azt is jelenti, hogy hozzájárulunk a biológiai sokféleség támogatásához. Izgalommal tölt el, hogy elérkeztünk az egymilliomodik fa ültetéséhez, ezzel is hosszú távon hozzájárulva a környezet védelméhez a ŠKODA AUTO otthonában. A fenntarthatóság kulcsfontosságú szerepet kap az átalakulási folyamatunkban és alapjaiban meghatározza "NEXT LEVEL - ŠKODA STRATEGY 2030" programunkat."

A ŠKODA AUTO és Mladá Boleslav város illetve a partner alapítvány ('Nadace partnerství') képviselői voltak jelen az egymilliomodik fa - egy angol tölgy - ültetésénél, amely Mladá Boleslavban a Három Császár Parkban kapott helyet. A következő napokban további fákat ültetnek majd az autógyártó cseh üzemeinek területére: egy páfrányfenyő lesz a kezdeményezés egymillió-egyedik fája, amely Vrchlabí Királyi kertjében ereszthet majd gyökeret. Az egymillió-második fa egy vadgesztenye lesz, amelyet a Kvasiny-i üzemtől nem messze, Solnice településén ültetnek majd el.

Az év végéig a több, mint 170 helyszínen ültetett fák száma eléri majd az 1 093 000 darabot. A beültetett terület megegyezik 347 futballpálya méretével, amely 227 hektárnyi új erdőnek felel meg. A projektben Csehország minden részéből összesen 190 partner vesz részt.

Minden évben a partner alapítvánnyal együttműködésben egy támogatási programot is indítanak a Grantys rendszeren keresztül. A bizottság - amelynek tagjait a ŠKODA AUTO és az alapítvány adják - a városok, falvak, önkormányzatok, non-profit szervezetek, iskolák, nemzeti parkok és egyéb intézmények által benyújtott jelentkezések közül választja ki a támogatandó projekteket. A támogatott szervezetek gondoskodnak a fák beszerzéséről, a ŠKODA AUTO pedig a facsemete árát állja illetve a kifizetett támogatási összeg öt százalékát a fák gondozására és öntözésére fordítja. 2017 óta a ŠKODA kereskedői hálózata és az ügyfelek is részt vehetnek a kezdeményezésben. Egyedül 2021-ben 36 jelentkezőt támogatott a márka.

2016 óta a ŠKODA AUTO működteti a www.hlaslesa.cz weboldalt, ahol a már korábban elültetett "ŠKODA fákat" regisztrálhatják, így nyomon követhető azok helyzete. Az év eleje óta minden fa lokációját rögzítették ezen a weboldalon.

A ŠKODA mindemellett - a kezdeményezésen túl - elkötelezett támogatója a biodiverzitásnak és figyelmet fordít a vegetációra. Az autógyártó három csehországi gyártási helyszíne több, mint 1 400 fának, sövénynek és cserjének ad otthont, összesen több, mint 27 500 nm területen. Ezek számos rovarfajnak és egyéb állatnak biztosítanak lakóhelyet. Ezen kívül közel 100 000 négyzetméternyi területen helyi eredetű virágzó növényeyk kaptak helyet. A ŠKODA AUTO központi üzemének területén Mladá Boleslavban 22 000 négyzetméternyi gyepterületet és zöldtetős felületet illetve 700 négyzetméternyi védett méhlegelőt gondoz a márka. A Vrchlabí gyár területén négy kaptár biztosít otthont 240 000 méhnek nyáron és 60 000 egyednek télen.

Indiában az autógyártó a Latur régióban, az Aurangabadban és Puneban található indiai üzemeinek környezetében támogat egy fejlesztési projektet. Itt ezidáig összesen 27 000 fát ültettek, öt mintagazdaságot hoztak létre és 100 embert képeztek ki a fenntarható gazdaságok működtetésére. A mezőgazdasági termelés lehetősége és a vízhez való hozzáférés az igen száraz régiókban jelentősen javult az alkalmazott intézkedéseknek köszönhetően. Az International Association for Human Values indiai egyesületével közösen a ŠKODA AUTO további 10 000 gyümölcsfát telepít Pune Taluka Shirur régiójába a helyi gazdaságok művelhető területeire. Középtávon a cél az, hogy ezek a gyümölcsfák hozzájáruljanak a gazdák megélhetéséhez.

A ŠKODA AUTO a "Green Future" stratégia ernyője alatt a teljes értéklánc mentén érvényesíti a fenntarhatóság iránti elkötelezettségét és olyan intézkedéseket hoz, amelyek következetesen minimalizálják üzleti tevékenységének ökológiai lábnyomát.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.